Díky výhře se Volejbal posunul zpátky na pátou příčku tabulky před pražské ČZU. Benátky zůstaly deváté. „Dva body máme, ale nejsem vůbec spokojený. Každý si hrál, co chtěl. Nehráli jsme kolektivně, ani pro diváka se nejednalo o pěkný zápas," mračil se navzdory vítězství brněnský kouč Miroslav Malán.

Individuálně se blýskl také jeho svěřenec Smrčina. Ten předvedl výborný výkon za koncovou čárou, protože dal osm z jedenácti brněnských es. „Jeho servis je známý. Plachtí a ještě rotuje. Když Brno vedlo o pět bodů, tak to solil. My jsme se nedohodli, ale s tou rotací to ani moc nejde. Nefungovalo nám to," hlásil domácí smečař Filip Nesvačil.

Domácí Karbo bojuje o play off. Dokázalo uhrát tři vyrovnané sety v předchozím duelu s mistrovskými Českými Budějovicemi. A pořádně se zakouslo i do Jihomoravanů. Už od prvního setu. Především v jeho závěru, kdy Brno pohrdlo dvěma setboly. „Nedařilo se nám. Soupeř nás přehrál důrazem na síti i servisem. Bod je málo," tvrdil domácí kouč Milan Hadrava, který byl podobně nespokojený jako jeho protějšek na lavičce hostů.

Malán svůj celek ne-omlouval pro nízký věk. „Tohle není o nezkušenosti. Snad o podcenění, nedávají pozor. To se nedá omluvit," pustil se do svých svěřenců brněnský kouč.

Další zápas Brňané sehrají v domácím prostředí haly v Kounicově ulici v sobotu, kdy přivítají sedmou Ostravu. Na Slezany ovšem mají náskok pouhé dva body.