„Hlavně záda jsou pro mě jedno velké trápení. Letošní sezona je pro mě taková kolísavá," smutní dvaatřicetiletá opora týmu.

Kvůli zdravotním trablům v aktuálním ročníku zasáhla pouze do devíti z patnácti extraligových utkání. „Mám úlevy i v tréninku. Ale myslím, že je to normální, jako u každého sportovce, který má takové problémy. Trenér mě do sestavy nijak netlačí, naše spolupráce funguje na důvěře z obou stran," chválí si přístup amerického stratéga Christophera Gonzaleze.

Post libera v této sezoně provází v Králově Poli jeden problém za druhým. Vedle zdravotních potíží Chlumské totiž přišla i ztráta nadějné juniorské reprezentantky Kláry Uhlířové, která s volejbalem náhle skončila. Záskoky jsou tak různé – například smečařka Ivana Cebáková či Šárka Melichárková, která měla nastupovat za SG Brno. „Ivana na tom postu hrála dlouho, myslím že i dvě sezony ve Vídni. Nebylo potřeba jí radit, zvládla to," oceňuje hrající asistentku trenéra.

Po viróze se Chlumská vrátila do sestavy opět ve čtvrtečním utkání proti Prostějovu, nezabránila ovšem porážce 0:3. Brňanky neuspěly, přestože Agel odehrál sedmý duel v šestnácti dnech. „O náročném programu soupeře v Evropě jsme věděly, jenže hráčky Prostějova jsou na vítězné vlně, jejich forma má stoupající tendenci," říká.

Přestože Královo Pole odjelo z Hané bez bodu, Chlumská se s prázdnou nevrátila. „Mám v klubu pořád známé, i když hráčky už znám osobně jen tři. Spíš mezi fanoušky. Přišli se se mnou pozdravit a dokonce mi přinesli čokoládu. Je moc milé, když na mě pořád vzpomínají tak dobře," děkuje prostějovským příznivcům, kterým rozdávala volejbalovou radost pět let.

Chlumská už v sobotu se spoluhráčkami uzavře základní část extraligy. Brňanky od šesti hodin večer hostí sedmý Přerov. Zápas si nemohou dovolit vypustit, jelikož z pátého místa, které znamená postup do „vyšší" nadstavbové skupiny, je v případě prohry ještě může sesadit Ostrava. „Není to jen o zápase s Přerovem. I v nadstavbě chceme aspoň o jedno místo výš, abychom si pro play off polepšily a zaútočily na medaili. Uděláme pro ni maximum," slibuje.

Oproti minulé sezoně se podle Chlumské hra Králova Pole změnila. „Oslabily jsme v útoku, ale zase jsme se zlepšily v obranné činnosti. Máme v týmu spoustu talentovaných hráček, které se v závěru sezony ještě můžou ukázat. Brno bylo vždycky zvyklé na špičku tabulky a věřím, že všem ještě ukážeme, že špatné výsledky ze začátku sezony byla náhoda," uzavírá.