„V Kazachstánu jsme hrály na nějakém potaženém betonu. V Brně to bude určitě lepší," těší se do domácího prostředí nejlepší česká volejbalistka za rok 2013.

Léto máte zaplněné volejbalem. Čeká vás i nějaké volno?

Je lákavé mít čtyři měsíce volno, ale myslím, že všichni rádi reprezentují. Hlavně mladým hráčkám může účast hodně dát.

I díky osobě italského trenéra Carla Parisiho?

Zastanu se ho vždy v tom, že je jeden z nejlepších trenérů. Vyhovuje mi ve všem, má velký respekt ze strany hráček. Hlavně ty mladé můžou být rády, že pod ním vyrůstají.

Je tedy český ženský volejbal pod jeho vedením na vzestupu?

Doufám, že ano a že Carlo k tomu přispěje. Je samozřejmě lepší, když hráčku máte v klubu, než dva měsíce v nároďáku, je tam větší prostor. V reprezentaci je potřeba plnit určité cíle, takže není čas na velké změny. Ale i z mála zvládá vytěžit maximum.

Stále ještě potřebuje asistentku Lucii Václavíkovou jako předkladatelku?

Lucka už si právě stěžuje, že skoro nemá co dělat. (smích) Holky už italské volejbalové termíny pochytily, Carlo se zase naučil docela dobře anglicky.

Do češtiny se ještě nepustil?

Je hrozně těžká, umí nějaká základní slova. Naučit se anglicky pro něj byla priorita.

Po sezoně v Turecku jste se vrátila zpět do italského celku Busta, který vede právě Parisi. Hrála jeho osoba roli?

Loňskou sezonu jsem měla náročnou i co se týče zranění ramene. Chtěla jsem se vrátit do Itálie, kde je mi dobře, kde je výborná liga.

Loni jste kvůli operaci o Grand Prix přišla. Rameno už drží?

Bojím se říkat, že je v pořádku, nechci to zakřiknout, hraju už dva měsíce, snad to bude dobré. Trochu jsem měla problém co se týče techniky, takže jsem se chtěla vrátit ke Carlovi, abych se spravila. Ale jelikož jsem v nároďáku, už to není tolik potřeba, spravuju se teď. (smích)

Vedle vás se od zítřka představí ve své domácí hale i královopolské libero Markéta Chlumská. Jak si vede v reprezentaci?

Výborně. Je jedno z nejlepších liber, které vůbec máme. Jsem ráda, že s ní můžu přihrávat, protože představuje velkou jistotu.

A jak se do prostředí haly ve Vodově ulici těšíte vy?

Hraje se mi v ní výborně, za ta léta už ji znám, máme tady dobré podmínky. To v Kazachstánu jsme hrály na nějakém potaženém betonu. V Brně to bude určitě lepší. (úsměv)

Máte dostatek informací o soupeřích?

Proti Alžírsku jsme hrály přípravu, Mexiko neznáme, podíváme se na video. Nesmíme hlavně nic podcenit, na koncentraci Carlo hodně lpí.