Jaký byl první zápas s novým koučem?

Byly jsme nervózní. Všichni od nás čekali výhru. Začaly jsme rozpačitě, ale brzy jsme se zlepšily. Až na výpadek ve druhém setu šlo o slušný zápas a Ostravu jsme přejely.

Zvykly jste si za měsíc na nové metody?

Ano, i když se teprve poznáváme. Cítíme k němu velký respekt. Ví, že jsme mladý tým a potřebujeme specifický přístup. Každé hráčce se věnuje individuálně.

Je výhoda, že kouč přichází z mužského volejbalu?

Ano. Zapojíme častěji prvky z mužského volejbalu. Začaly jsme hodně hrát útoky pipem (ze zadního pole, pozn. red.), což je spíš záležitost mužů. Navíc zažil volejbal nedávno jako hráč a teď jako trenér. Má aktuální poznatky z obou stran. Natvrdo nám řekl, co a jak bude fungovat. Tým teď má pevný řád.

Trenér chce rychlou nahrávku. Srovnaly jste se s ní?

Chce, aby blokařky soupeřek nestíhaly, což se nám docela dařilo. Myslím, že se výkon proti Ostravě blížil trenérově představě. Zatím je na nás snad hrdý, ale musíme pracovat dál.

Vám rychlá nahrávka sedí?

Stále jsme slýchala, že musím hrát útoky z výšky. Bála jsem se proto, že rychlá nahrávka mi nesedne. Jenže zatím je to v pořádku. Styl nahrávky mi nevadí, navíc tak hrají všechny holky, takže si v pohodě zvykám.

I přes případné dvě výhry ve zbylých dvou duelech základní části asi nepostoupíte do první nadstavbové skupiny. Přemýšlíte nad tím?

To jsme neřešily. Soustředíme se na dva nadcházející zápasy. Co přijde pak? To rozebereme později.