Brno si užilo zajímavý návrat. Horká s Brnem vyválčila v letech 2002 a 2003 dva extraligové tituly. Teď se na královopolské palubovce postavila bývalému týmu v dresu polského favorita v prvním duelu Poháru CEV. Jednatřicetiletá smečařka režírovala koncovku dramatické čtvrté sady, po které Bielsko Biala slavilo výhru 3:1. „Nemám kvůli svým bodům extra radost. Důležitá je výhra. Jsem ráda, že jsem holkám pomohla," vypráví dlouhonohá volejbalistka, která utkání začala na střídačce.

Trenér Horkou šetřil na víkendový duel polské ligy v Sopotách. „Liga je vyrovnaná. Sedm týmů se navzájem může porážet. Teď začínají obtížné duely. I proto jsem nehrála v Brně v základu," vysvětlila hráčka, která se do Polska vrátila po sezoně v Prostějově.

Vytáhlá smečařka si vyzkoušela i řeckou a švýcarskou ligu. Nejlepší vzpomínky má na polské angažmá v Kaliszi a v Bielsku Biale, kde hrála i před dvěma lety. „Liga je v Polsku výborná. Nedá se s českou srovnat. Chtěla jsem hrát ještě špičkový volejbal. Říkám si, že ještě nejsem tak stará," směje se brněnská rodačka.

Někdejší reprezentantka před loňskou sezonou v Prostějově stihla mateřskou dovolenou. Ve stejné situaci je i další bývalá opora Hanaček Milada Bergrová, kterou volejbalový svět zná pod rodným příjmením Spalová. „Bydlíme s Mílou deset metrů od sebe. Obě máme malé děti a jsme spolu pořád. Polsko se mi moc líbí. Je pro mě ideální," culí se.

Horkou pod polskými Beskydami těší divácký zájem. Divokou kulisu si užívá. „Fanoušci bubnují, skandují a mávají vlajkami. Volejbalem žijí. Máme menší halu, takže když je plná, diváci vytvoří velký hukot. To mě baví," pochvaluje si.

A jaký cíl má vedoucí tým polské soutěže? „Chceme medaili. Klub tolik nelpí na výsledcích z Poháru CEV. Důležitá je liga. Kdybychom ale prohrály s Brnem, máme problém," dodává.