Novákovou přemluvila k návratu Markéta Chlumská, která nastupuje na pozici libera. „Když mi volala a navrhla mi, jestli nechci hrát, hodně si chválila trenéra. Byla jsem na něj zvědavá, proto jsem se rozhodla to zkusit," vysvětluje dvojnásobná olympionička v plážovém volejbale.

Odpověď na svoji zvědavost našla záhy. „Příprava na zápasy je naprosto perfektní. Moc se mi líbí taktická stránka, je výborný stratég. Odlišuje se i od trenérů, které jsem zažila v zahraničí," chválí Američana.

Pro mladé královopolské družstvo znamenají výrazný přínos i zkušenosti Novákové. „Nechci mládí zatracovat, ale někdy jsou potřeba. Hrát začala taky Ivana Cebáková, která je výborná na nahrávce," zmiňuje spoluhráčku.

Se dvěma ostřílenými posilami vyzve Královo Pole v semifinále mistrovský Prostějov, kterému v nadstavbě vzalo dva sety. „Soupeř je individuálně pořád jinde, ale naše síla může spočívat v kolektivním výkonu," podotýká hráčka, která právě s Prostějovem posbírala dva mistrovské tituly.

Právě díky němu postoupily Brňanky ve čtvrtfinále přes Frýdek-Místek po výhře 3:1 na zápasy. „Všichni v týmu jsou pro volejbal nadšení. Hodně se o něm bavíme i mimo tréninky, to se mi moc líbí," pochvaluje si atmosféru v týmu.

Vzhledem k tomu, že González odmítá skončit na čtvrtém místě, družstvo intenzivně připravoval i na Prostějov. „Zase jsme dostaly osm stran s rozebranými situacemi, přesně víme, kde má kdo stát a co hrát. Teď je to ale o tom to uskutečnit a o tom, co nám soupeř dovolí," přemýšlí o šancích na postup do finále. „Jen je škoda, že začínáme venku, v tom má Prostějov výhodu," doplnila olomoucká rodačka.