Favorizovaný Jihostroj se už ve druhém utkání musel obejít bez libera Martina Kryštofa, kterému lékaři diagnostikovali příušnice odpoledne v den zápasu. Jihostroj navíc bez i zraněného blokaře Vladimíra Sobotky padl 0:3.

Klub dokonce zvažoval předčasné ukončení sezony. „Všichni hráči se spolu s vedením shodli, že i přes nepřízeň osudu budou v semifinálové sérii pokračovat a pokusí se vybojovat druhé domácí vítězství. Variantu o ukončení sezony, pokud někomu z dalších hráčů něco není, jsme zamítli," uvedl na klubovém webu kapitán Jihostroje Filip Habr.

Příušnice prodělal v jihočeském týmu už i blokař Martin Tibitanzl. Stav kádru soupeře výrazně nahrává Brňanům, kteří naopak disponují širší lavičkou náhradníků. „Budějovice mají dobrý kádr, ale úzký. Elitní sedmička hráčů je kvalitní, ale jakmile dojde na střídající, myslím, že je můžeme porazit. Je těžké soupeře přehrát, když se však budeme držet naší hry a hráče točit, můžeme ho vyčerpat," hledalo recept na výhru brněnské libero Nick Castello.

"Budeme se rvát!"

Českobudějovičtí volejbalisté nejsou jediný tým z Jihočeského kraje, který letos bojuje s příušnicemi. Epidemie už zasáhla druholigové i dorostenecké mužstvo fotbalistů Českých Budějovic, stejně tak hokejisty druholigového Motoru. Hráči Dynama byli v karanténě a až do konce března nesměli hrát zápasy Fotbalové národní ligy, dorostu ani juniorky.

Volejbalisté jsou ovšem odhodlaní se s nepříznivou situací vyrovnat. „Budeme se rvát! I kdyby nás bylo šest, Brnu nedáme nic zadarmo. Celá věc nás štve, ale spojuje nás ještě víc než doteď. Jestli má Brno postoupit do finále, tak to rozhodně i přes tuhle situaci nebude mít snadné," varoval jihomoravského protivníka Habr.

Série na čtyři vítězné duely se za stavu 1:1 stěhuje do haly v Kounicově ulici, kde Brňané očekávají mohutnou podporu publika. „Uhrát na palubovce soupeře aspoň jedno vítězství bylo přesně to, co jsme si přáli. Další dva zápasy na domácím hřišti nebudou nic snadného, ale vždycky je lepší hrát před vlastními fanoušky a v hale, kterou dobře znáte," dodal Castello. Pondělní zápas startuje ve čtvrt na devět večer, úterní v šest hodin večer.