Turnaj nakonec ovládl právě Zlín, který ztratil jediný set jen s Teslou. Výhru si zařídil triumfem v posledním duelu. „Do zápasu o prvenství šel Zlín v nejsilnějším složení, zatímco extraligové Brno zamíchalo sestavou. To rozhodlo. Turnaj se jinak velmi vydařil. Posloužil jako dobrá příprava před dalšími soutěžními boji. Přišlo i dost diváků," chválí kouč prvního celku třetí nejvyšší soutěže.

Většina Knoflíčkových svěřenců porovnání se zvučnými soupeři zvládla. „Některé to motivuje a vyhecují se. Jiní jsou naopak trochu svázaní. Pozoroval jsem to třeba na horším útoku středem nebo na jistotě na servisu," popisuje trenér.

Jeho tým se netají postupovými ambicemi. Na druhé Šlapanice mají v půlce druhé ligy sedmibodový náskok. „Chceme výš. Po základní části nás čeká baráž, tak uvidíme. Bereme to vážně. V sobotu třeba hrajeme v Praze a jedeme už v pátek, chceme si to i zpříjemnit," vykládá Knoflíček.

Novoroční turnaj

Konečná tabulka:

1. Fatra Zlín
2. Volejbal Brno
3. VKP Komárno
4. Tesla Brno

Výsledky: Volejbal Brno – Tesla Brno 2:0, Fatra Zlín – VKP Komárno 2:0, Volejbal Brno – VKP Komárno 2:0, Fatra Zlín – Tesla Brno 2:1, Tesla Brno – VKP Komárno 1:2, Volejbal Brno – Fatra Zlín 0:2.