KP Brno nestačilo v Olomouci na obhájkyně bronzu. Prohru 2:3 musí skousnout i juniorky SG Brno, které prohrály už ve středu v předehrávce 3. kola na domácí palubovce se Šternberkem. „Zasloužili jsme si vyhrát, ale zatím nám chybí zkušenosti s extraligou. Věřím, že se vše zlepší. Odehráli jsme kvalitní utkání se soupeřem, který loni bojoval v play off," povídal kouč juniorek Ondřej Marek.

Volejbalistky Králova Pole doufaly v Olomouci ve tříbodový zisk. Nakonec si z Hané vezou jeden bod. „Olomouc je letos po Prostějovu druhý nejsilnější tým, ale máme na něj," uvedla kapitánka Královopolanek Marie Toufarová.

V prvním utkání sezony prostějovské obhájkyně titulu nezaváhaly a týden před startem Ligy mistryň porazily 3:0 Šternberk.

SG Brno čeká druhý zápas v pátek na palubovce pražského Olympu. V rychlém sledu juniorky pokračují i v sobotu, kdy vyzvou Slavii Praha.

KP Brno hostí v sobotu od šesti hodin večer v hale ve Vodově ulici Frýdek–Místek. „S Frýdkem jsme v přípravě dvakrát prohrály, což je nepříjemné. Jenže extraliga je úplně jiná soutěž. Sázíme i na domácí prostředí. Věříme si," dodala Toufarová.