„Po svatbě jsem se na kole zlepšil. Asi je to tím, že se o mě manželka Iveta dobře stará," culí se sedmadvacetile­tý Bábek.

Revolutions je několikadílná prestižní série pouze pro zvané jezdce. Brněnský dráhař se jí zúčastnil už třikrát loni. „Když vás pořadatelé vyberou jednou a dobře se ukážete, pozvou vás znova. Záleží, jak závodíte. A také si často domácí jezdci řeknou, koho tam chtějí. Asi vycházím se všemi dobře," usmívá se český reprezentant.

Druhého ze šesti letošních dílů se v Manchesteru zúčastnilo jen dvanáct sprinterů. Vedle domácích borců i dva Francouzi, dva Španělé a Němec Levy. „Letos se pojede ještě čtyřikrát, snad jsem nebyl naposledy," doufá Bábek.

Solidní vystoupení předvedl v keirinu, kde vyhrál semifinále a ve finále skončil těsně čtvrtý. „Jsem příjemně překvapený, že mi to jezdí. Mohl jsem i vyhrát, jenže jsem útok špatně načasoval," kaje se.

Elitní evropská smetánka v sérii bojuje o body do Světového poháru i olympijské kvalifikace. „Náročné je, že se keirin a sprint jezdí v jeden den, ale vždycky si pořádně zazávodíme," doplňuje několikanásobný mistr republiky, který před dvěma týdny při Grand Prix ve Vídni ovládl keirin a skončil druhý v kilometru s pevným startem.

Revolutions hostí vedle Manchesteru ještě naplněné tribuny v Londýně a skotském Glasgow. „Večer je tam vždycky vyprodáno, přitom vstupenka stojí pětadvacet liber (přibližně 900 korun – pozn. red.)," říká Bábek.

Do Londýna se vydá příští týden k druhému pokračování Světového poháru. „Dostal jsem šanci tam jet keirin, k němuž směřuji veškerou koncentraci," dodává.