Před zápasem zamíchal brněnský kouč Ondřej Marek sestavou a risk mu vyšel. „Zkusili jsme novou variantu s univerzálem Stefanem Okošanovićem na postu smečaře. Chtěli jsme dát do hry i Daniela Římala, protože víme, že je to bojovník, a pokud se nám nedaří, trochu to zvedne,“ prohlásil trenér Volejbalu Brno.

A brněnský univerzál Římal si vedl znamenitě. V utkání posbíral čtrnáct bodů s 45 % úspěšností v útoku. Navíc si připsal dvě esa i dva bloky a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Brňané sice nevstoupili do zápasu ideálně a první sadu prohráli 23:25. Stejně jako minulý týden se však zvedli a opět doma ovládli tři sety v řadě. V tom posledním navíc Karlovarsku povolili jen čtrnáct bodů a ukázali, že hala v Kounicově ulici jim svědčí. „Domácí prostředí zatím hraje velkou roli, ale pátý rozhodující zápas chceme vyhrát,“ burcoval Marek, jehož tým se o postup popere v sobotu na palubovce Karlovarska.

Volejbal Brno - Karlovarsko 3:1

Sety: 23:25, 25:22, 25:21, 25:14. Nejvíc bodů: Okošanović 17, Hrazdira, Římal po 14, Klapal 11 – Hudeček 12, Rejlek 10, Treiall 8. Smeče: 48:48. Bloky: 8:7. Stav série: 2:2.