Jsou prohry od Chodova 1:14, 2:7, 1:14 a 0:10 moc kruté?

Výsledky jsou na první pohled strašné, ale rozložení sil je jasně dané. Byly jsme ve čtvrtfinálové sérii outsider, kdežto soupeř favorit. Tomu odpovídalo i dění na palubovce.

Kazí vám čtvrtfinálové výprasky s Chodovem dojem ze zbytku sezony?

O play off jsme bojovaly do poslední chvíle. V rozhodujících bitvách jsme uhrály to, co jsme měly. Proti Chodovu jsme se chtěly prezentovat trochu jinou hrou, ale soupeř nás pokaždé zaskočil jinou taktikou. Chtěly jsme lepší výsledky, bohužel jsme neproměnily i pár šancí, hned mohlo skóre vypadat o něco lépe.

Nad zbytkem ženské extraligy ční trio Vítkovice, Chodov a Herbadent. Čím to?

Tyto týmy budují své kádry dlouhodobě a koncentruje se v nich kvalita. Překvapilo mě, jaký je rozdíl mezi čtvrtým týmem soutěže a těmito třemi celky.

Do Sokola jste přišla v lednu. Jste spokojená s tím, co jste u družstva stihla?

Vždy se dá něco zlepšovat. Chceme posílit kádr a zvýšit tak konkurenci. Myslím, že se mi povedlo holky stmelit a trochu je rozhýbat v útoku. Zapracovat musíme na kombinaci a proměňování šancí. Pokud u týmu zůstanu, bude klid na těchto věcech zapracovat. Na to se těším.

A zůstanete tedy v Židenicích?

Definitivní verdikt padne ve středu, ale pravděpodobně ano.

Očima prezidenta„První půlka sezony nebyla ideální. Po výměně trenéra se situace zlepšila. Výkony i výsledky týmu šly nahoru. Chtěli jsme hlavně postoupit do play off a to se nám podařilo. Prohra s Chodovem se dala čekat, jde o žhavého kandidáta na titul. Možná jsme měli letos trochu větší ambice, ale se sezonou jsme spokojení."
Jiří Starý, prezident Sokola Židenice