Po sobotní porážce 4:5 a nedělní 6:8 pro brněnský tým končí sezona, ještě ale není jasné, jaké místo obsadí. Pokud ve druhém semifinále postoupí do Superfinále Mladá Boleslav, Buldoci oslaví historický bronz. Úspěch Vítkovic, které zatím vedou 2:1 na zápasy, je odsoudí ke čtvrtému místu mezi českou elitou. „Není to už v našich rukou, ale za letošní dobrou sezonu bychom si nějaké ocenění zasloužili," doufal Ondráček ve třetí místo. „Série mezi Boleslaví a Vítkovicemi je však hodně vyrovnaná a bude ještě napínavá," dodal devětadvacetiletý forvard, který ve vyřazovací části zaznamenal čtrnáct bodů a patřil k lídrům týmu.

Buldoci se sice otřepali z ostudné prohry 1:11 v prvním střetnutí a v následných třech kláních svedli vyrovnaný boj, k alespoň jedinému úspěchu to však nevedlo. „Nemáme se za co stydět. Navíc spousta hráčů odvedla vynikající výkon. Vydechneme a půjdeme se nachystat na další sezonu, ve které, věřím, zúročíme nabyté zkušenosti," uvedl brněnský kouč Jan Kadlec.

Nejblíž vítězství proti reprezentanty našlapanému sokovi stáli Buldoci v sobotu. Za nerozhodného stavu vystřelil Pražanům třetí bod v sérii až šest vteřin před koncem Tomáš Sýkora. „Bohužel zatím hrajeme sami doslova proti sobě, což potvrdil závěr sobotního perfektního představení. Platí, že se zápas od zápasu zlepšujeme a na tom musíme stavět před další šancí zabodovat," podotkl Kadlec po sobotě.

V nedělním klání brněnský celek nezačal dobře a Chodov se dostal do vedení 5:0. V závěrečné části se Buldoci vzepjali k mocnému finiši, snížili až na rozdíl jediné branky, pražský tým jim ale víc nepovolil. „Dovolím si říci, že jsme postoupili naprosto zaslouženě. Brno se každým zápasem zlepšovalo a přibližovalo, ale my jsme byli stále o krok napřed. Mohli jsme se opřít o skvělého brankáře Mücka a každého hráče, který byl na lavičce. Teď to jdeme oslavit, ale sezona ještě nekončí a my chceme víc," řekl trenér šťastnějšího týmu David Podhráský.

Chodov, který v této sezoně premiérově ovládl základní část, už nyní vyrovnal svůj historický úspěch z roku 2013. Tehdy při svém prvním boji o zlato prohrál s Vítkovicemi.

Semifinále play off

3. zápas

BULLDOGS BRNO – CHODOV 4:5

Třetiny: 1:1, 0:0, 3:4

Branky Brna: 14. a 57. Krajcigr, 42. a 56. Ondráček

Rozhodčí: Furmánek , Šolc

Střely: 26:26

Vyloučení: 1:0

Využití: 0:0

Diváků: 683

4. zápas

BULLDOGS BRNO – CHODOV 6:8

Třetiny: 0:1, 2:4, 4:3

Branky Brna: 37. Černoch, 38. Jakůbek, 51. Koutný, 55. a 60. Krajcigr, 56. Koutný

Rozhodčí: Gavlas, Mikula

Střely: 24:23

Vyloučení: 3:1

Využití: 0:3

Diváků: 542

Konečný stav sére: 0:4. Do finále postupuje Chodov.