Jaké máte dojmy z návratu do národního týmu po šestileté odmlce?
Jen pozitivní. Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Cítila jsem novou energii od trenéra, ale i od holek, které se do družstva vrátily po delší době. Přišel nový impuls.

Ilustrační foto.
Předprodej vstupenek na MotoGP začíná v pátek. O týden dříve než loni

Sedl vám herní styl nového kouče Štefana Svitka?
Myslím, že ano. Tréninky jsou hodně intenzivní, pokyny jsou jasné, cokoliv uděláme špatně, hned řešíme. Jeho basket je rychlejší a agresivnější, hra se ubírá správným směrem.

Jak se vám podařilo přenést trenérovu vizi do zápasů?
Nemůžu mluvit za něj, začátky nebyly úplně vyvedené. S nervozitou se dalo počítat, jednalo se o první zápasy po domácím mistrovství Evropy, tým je nový. Měly jsme krátkou dobu na přenesení jeho vize na hřiště. Dařilo se nám to spíš až ve druhých poločasech, ale celkový dojem je dobrý.

Návrat v číslech
Německo – Česká republika 56:89
∙Odehraný čas: 3:34
∙Body: 2
Česká republika – Švýcarsko 62:35
∙Odehraný čas: 4:38
∙Body: 0


Potvrdilo se, že slovenský kouč má rázný přístup?
Potvrdilo, ale jen v dobrém. Člověk si zvykne, všechno je jasné, víme, co od nás čeká.

Po dvou výhrách máte kvalifikaci dobře rozehranou…
Bude hodně záležet na dalším zápase s Belgií. Na únorový zápas zase budeme mít čas se připravit. V týmu je velký potenciál, takže proč by postup nemohl vyjít?

Vidíte sama sebe blíž závěrečnému turnaji?
Mám to pořád stejné, jdu krok po kroku. Líbí se mi systém, kdy reprezentace hraje v sezoně, ne jen v létě. Ale co bude za dva roky, tam nehledím.

Mají šanci proniknout do národního týmu i některé spoluhráčky z KP Brno?
V širší nominaci čtyřiadvaceti hráček byly i Eva Kopecká a Sarah Beránková. Na únorový zápas udělají trenéři zase novou nominaci, takže šanci určitě mají. Trenér hráčky sleduje, nechává to otevřené. Jelikož hrací systém umožňuje se dostat do týmu i v sezoně, mají motivaci také další.

Fotbalisté Zbrojovky (v červeném) remizovali ve dvanáctém kole nejvyšší české soutěže na domácím trávníku s pražskou Duklou 0:0.
Zbrojovka míří do Jihlavy změnit historii, z Vysočiny dosud nedovezla ani bod