Nejskloňovanější jméno patří kapitánce olympijského výběru v Londýně Haně Horákové. Ta v Brně strávila nejlepší léta své kariéry předtím, než se vydala na zahraniční angažmá. „Pokud se domluvíme, nepotvrdíme to dřív, než skončí olympiáda," neprozradil výsledky avizovaných jednání mezi klubem a nejlepší basketbalistkou Evropy za rok 2010 trenér Jan Bobrovský.

Pár posil už ale klub, který v minulé sezoně vystupoval pod názvem Frisco Imos, získal. Zatím však anonymních. „Některé české hráčky už máme podepsané, šanci dostanou také naše dorostenky," prohlásil čtrnáctinásobný trenérský mistr ženské nejvyšší soutěže.

Z loňského kádru v Brně zbyly pouze reprezentantky Alena Hanušová, Tereza Pecková a Romana Hejdová, k nim několik mladších nadějných hráček a Švédka Farhyia Abdiová. „Domlouváme se i na příchodu několika cizinek. Po loňsku jsme si uvědomili, že nemůžeme tým postavit jen na dravém mládí. Tentokrát k tomu přidáme také zkušenost," tvrdil kouč Milan Veverka, který dělá Bobrovskému asistenta.

Zkušenosti ztělesňuje třeba sedmadvacetiletá rodačka ze Slavkova Edita Šujanová. I ta patří mezi možné posily.

Stejně jako v minulých sezonách se brněnský klub znovu přihlásil do prestižní Euroligy. Ve skupině A se střetnou se španělským Rivasem, Spartakem Moskevská oblast, Wislou Krakov, francouzský Bourges, maďarský Györ a turecký Tarsus.