Žabiny dokonce druhou a třetí čtvrtinu utkání vyhrály. Mrzet je mohla jen úvodní část, v níž si USK vytvořilo patnáctibodový náskok. „Ale ve chvíli, kdy jsme si dokázali, že můžeme s USK hrát, tak jsme byli vyrovnaným soupeř. Pět minut dokonce, když jsme prohrávali o pět bodů, jsem si dokonce chvilku myslel, že se pokusíme o zázrak. Koncovku si ale Pražanky pohlídaly. Naše holky to určitě nakopne,“ povídal Pruša.

Basketbalistky Technicu natáčely romantický film
Basketbalistky Technicu natáčely romantický film

V jeho týmu se nejvíc prosadila Američanka Whitney Baysová. Dala osmnáct bodů. „Jen takové zápasy nás více připraví pro Euroligu než duely s vítězstvím o sto bodů. Žabiny hrály živý basketbal a nedaly nám nic zadarmo. Je pravda, že den před utkáním jsme hrály večerní zápas s chlapci, který nebyl jednoduchý. Doufám, že to ve vše středu zúročíme,“ prohlásila hostující trenérka Natália Hejková. USK už ve středu hraje na půdě belgického Castors Braine.

Domácí soutěž vede pražský celek bez ztráty bodu. Žabiny jsou na šestém místě. Druhý brněnský tým KP Brno je na třetím místě, když si odvezlo cennou výhru 74:69 z hřiště čtvrtého Hradce Králové. Střelecky proti svému bývalému klubu zazářila rozehrávačka Gabriela Andělová, nastřádala devatenáct bodů. V tabulce poslední Technic hraje v neděli venku proti Slovance.

Obránce brněnské Zbrojovky Lukáš Vraštil.
Věřím, že budeme vítězit i v lize, burcuje po zisku poháru Vraštil