Vedení Tanga řeší především otázku peněz. Po loňském ligovém bronzu totiž futsalisty opustila většina sponzorů. „Odešly nám všechny finanční vstupy. To by ustál málokterý klub," sdělil Štěrba. „Nějaké peníze dostaneme od města. Ale až v březnu a to je pozdě. Táhnout za sebou balík dluhů po celou sezonu nejde," dodal.

Na světě se objevila nová možnost řešení složité situace. „Jednáme s dalším brněnským týmem o sloučení. Konkrétně s celkem Agromeli," přiblížil Štěrba námluvy s klubem, který v minulém ligovém ročníku sestoupil z nejvyšší soutěže.

Ředitel Agromeli Martin Harnach potvrdil, že s konkurenčním Tangem o spolupráci jedná. „Podnět vzešel z jejich strany. Představa být mezi elitou nás samozřejmě láká. Existuje ale spousta okolností, které tomu brání. Máme třeba přihlášenou druhou ligu, kterou hrát musíme," řekl šéf celku, kterému k záchraně v minulé sezoně chyběl pouhý bod.

O případném sloučení se rozhodne už do pátku. „Dali jsme si termín do konce týdne. Pokud se s vedením Agromeli nedomluvíme, tato alternativa padá," uvedl Štěrba. „Šance vidím půl na půl," přidal Harnach.

Jak by případné sloučení vypadalo? Ani jeden z bossů zatím nechtěl být konkrétní. „Hráli bychom nejvyšší soutěž pod jiným jménem," uvedl pouze šéf Tanga Štěrba.

V každém případě se musejí futsalisté uskromnit. „Hráči byli zvyklí na platy. Uvidíme, jak to ovlivní kádr, když tomu tak letos nebude. Může se stát, že hodně kluků odejde, pak se bude hrát těžko," obával se Štěrba. „Klub opustil už dřív Seidler. Brazilské opory jsou také pryč a odešel i Kovács. Navíc se zranil brankář Zrzavý," doplnil.