První zápas série hrané na tři vítězství hostí Městský baseballový stadion v Brně v pátek od sedmi hodin večer. „Ze všeho nejvíc nás děsí počasí. Náš venkovní sport není jako fotbal, který se za deštíku dá rozumně hrát. Kdyby bylo takhle, je to špatné, hřiště není připravené. Uklouzne balonek, někdo se může zranit,“ pravil včera generální manažer Draků Arnošt Nesňal.

V závěru týdne se má počasí umoudřit, takže snad nenaruší finálovou sérii, která pokračuje v sobotu v Ostravě a v neděli v Brně. „Má být hezky, nemá pršet, doufáme, že to klapne. Víme, jak postupovat, když se odloží páteční utkání, hraje se v pondělí,“ přiblížil Nesňal.

Baseballové finále.Zdroj: DENÍK/Markéta EvjákováDéšť způsobuje potíže hráčům, trápí také nadhazovače na kopci. „Největší problém dělá bláto na botě, která při házení klouže. Mokrý míček taky ztěžuje kontrolu,“ popsal americký hráč Draků Wesley Roemer, třetí nejlepší nadhazovač ligy.

EXTRÉMNÍ NASAZENÍ

Celek Arrows se do finále probil po devíti letech, ve všech třech předchozích případech podlehl v boji o zlato Drakům. „Rozdílový faktor vidím v extrémním nasazení Ostravy, na druhou stranu to může být i její slabina. Náš tým zažil dost finálových účastí i titulů a věřím, že zúročíme zkušenosti,“ doufal Nesňal, jehož celek útočí na 21. titul v historii. „Pořád máme stejnou motivaci, vyhrávat nás baví. Těšíme se,“ dodal.

Ostrava postoupila do finále po výhře 9:2 přes loňského vicemistra Kotlářku Praha. „Nechceme, aby tato skvělá sezona skončila stříbrem. Porveme se o titul a věříme, že nás v tom naši fanoušci nenechají a přijdou,“ přál si ostravský manažer Aleš Navrátil.

Obě mužstva čekají tři zápasy ve třech dnech i značná porce cestování. „Jsme zvyklí, baseballisté jsou nomádi. Dálnici D1 všichni známe velice podrobně,“ usmál se Nesňal.

Brněnský manažer předpokládá, že se série dohraje až v závěru příštího týdne, kdy jsou na programu případný čtvrtý a pátý duel. „Všechny by překvapilo, kdyby finále skončilo 3:0. Čekám pětizápasovou bitvu,“ přemítal.

Draci si zahrají o 21. titul
Draci si zahrají o 21. titul. Na finále se naladili výhrami s Kotlářkou