S Hradcem Králové Imos v této ligové sezoně prohrál oba dva zápasy, s Trutnovem má bilanci vyrovnanou. „Hradec je v tabulce výš, ale přece jen bych raději šla na něj. Proti bývalým klubům je nevýhoda, že protihráčky znají moje přednosti a slabiny," odhadovala někdejší opora Trutnova, která do Brna zamířila před letošní sezonou.

program final six
Pátek:
16.30 Hr. Králové – Trutnov (1)
19.00 Ostrava – Valosun Brno (2)

Sobota:
15.30 Imos Brno – vítěz 1
18.00 vítěz 2 – USK Praha

Neděle:
11.30 o 3. místo
14.15 finále

Účast v semifinále si teprve musí vybojovat brněnský Valosun, který v pátečním čtvrtfinále od sedmi hodin večer nastoupí proti domácí Ostravě. „Role favorita se nezříkáme, ale Ostrava potrápila i Žabiny, takže ji nesmíme podcenit a nechat se zaskočit nějakými novými signály," varovala královopolská křídelnice Beáta Adamcová.

Valosunu v sezoně nevyšla účast ve Final Four Středoevropské ligy, domácí pohár tak bere jako další možnost na úspěch. „Určitě chceme medaili. Ale jelikož v případě postupu narazíme na USK Praha, vypadá to maximálně na bronz," podotkla Adamcová.

Právě pražský celek, který si zajistil také účast ve Final Four Euroligy, je největší favorit na celkový triumf. Minulý rok porazil ve finále Imos 73:67 a získal svůj čtvrtý pohár. Historicky ovšem vládnou jasně Brňanky, které získaly trofej už patnáctkrát. „Vítězství v Poháru si USK pohlídá. Letos má takovou sílu, že je těžko k poražení. Finále tak bude asi formalita, i když bodový rozdíl nemusí být tak vysoký," mínila hradecká rozehrávačka Kateřina Zavázalová.

Jelikož minulý víkend měla ligová soutěž pauzu, týmy nabíraly síly na rozhodující fázi sezony. „Pauza přišla vhod na regeneraci, i když já jsem ji promarodila. Doufejme, že pomůže," řekla Hindráková. Imos plánuje také zapojení dlouhodobě zraněné Kataríny Tetemondové, která nehrála od třetího ligového kola, ale již naplno trénuje. Naopak kýžené posílení kádru se vzhledem ke konci přestupního termínu neuskuteční.

Turnaj Final Six hostí ostravská Bonver Arena. „Je to starší hala. Bývá v ní zima," shodly se Hindráková s Adamcovou.