Na úvod závodního víkendu vyšla jezdci španělského týmu AV Formula pomoci i dobře kvalifikace. V té si Záruba s časy 1:31.970 a 1:31.186 vybojoval právo startu ze třetí, respektive sedmé řady. „Jožka již na Red Bull Ringu v minulosti několikrát startoval a tak jsme čekali, že se mu zde bude dařit. Šesté místo v kvalifikaci je toho jasným důkazem. Škoda jen nepovedeného rychlého kola, v první kvalifikační části, kdy jej v posledních dvou zatáčkách zbrzdil soupeř. To kolo bylo rozjeté na čas zajišťující umístění v první pětce," hodnotil Zárubův manažer Jiří Mičánek mladší.

Znají rezervy

Nejlépe vyšel Zárubovi druhý ze tří závodů. „Jsem rád, že se Jožkovi daří v letošní sezóně zajíždět umístění na hranici první desítky. Dvanácté místo není na první pohled výsledek, se kterým se chceme spokojit a jsme si dobře vědomi, kde máme rezervy. Ostatně sedmé místo z druhé závodní jízdy je jasná ukázka, že na to Jožka i auto mají. Spolupracovat s tak silným a zkušeným týmem jako je AV Formula je opravdu velká radost," dodal Mičánek.

Záruba měl po víkendu smíšené pocity. „Bodů jsem mohl mít víc. V prvním závodě se po nevydařené kvalifikaci moc dělat nedalo. Druhý závod se povedl skvěle a podobně to vypadalo i ve třetím, kde jsem až do předposledního kola držel sedmé místo. Pak ale došlo na souboj s týmovým kolegou Eastwoodem. V jeden moment to vypadalo, že dojde ke střetu a tak jsem musel vyjet mimo trať a hodně jsem ztratil," upozornil Záruba.

Příští podnik série přivítá slavný belgický okruh ve Spa-Francorchamps­. Záruba na něj odjede jako držitel průběžného devátého místa v Northern European Cupu, které mu patří za zisk devětašedesáti bo­dů.