Co říkáte na rozhodnutí trenérů, kteří do sestavy nezařadili Jana Sobola a Petra Šlachtu?
Říkali nám, že mají příjemné starosti, protože se všichni hráči ukázali v dobrém světle. Myslím, že to pro ně nebylo příjemné. Věřím, že vybrali nejlepší sestavu, která na turnaji může uspět.

Kvůli dlouhodobému zranění Tomáše Babáka přeberete velkou zodpovědnost za tým. Jak se s ní vyrovnáváte?
Nepřemýšlím nad tím. Jsme mančaft a nemyslím, že hlavní zátěž zůstane na mě. Máme Pavla Horáka, Jana Landu i vynikající brankáře. Nebudeme závislí na výkonu jednotlivce. Musíme stejně jako v přípravě proti Rakousku vycházet ze zajištěné obrany, dobrého výkonu brankáře a rychlého přechodu do útoku.

Cítíte se jako lídr týmu?
Asi ano, ale necítím, že jsem na to sám.

Na Euro se nepodívá Sobol a Šlachta. Češi vsadí na totální nasazení. Infografika.Zdroj: Deník

Na mistrovství ve skupině potkáte postupně Španěly, Dány a Maďary. Čím chcete těžké soupeře zaskočit?
Všechny týmy jsou špičkové. Pro Dány, kteří jsou favorité, bylo desáté místo z mistrovství světa zklamání a chtějí ho odčinit. Maďarsko má nového trenéra a hráči jsou v nejlepších klubech. Půjde z nich jiná energie, než před rokem. Španělé prošli generační obměnou, ale také mají kluky z top klubů. Nemyslím si, že v době internetu a sociálních médií, může někdo někoho zaskočit.

Varaždín leží blízko maďarské hranice, těšíte se na bouřlivou atmosféru v zápasech skupiny?
Na posledním mistrovství v Kataru atmosféra nebyla dobrá. V Chorvatsku to bude určitě jiné a těšíme se. Je super hrát v dobré kulise.

Jaká je atmosféra v kabině?
Vše funguje, jak má. Po prvním přípravném zápase se Slováky (remíza 27:27 – pozn. red.) nebyla ideální, ale pak jsme si dokázali, že házenou umíme.

Kdo se v šatně stará o hudbu?
Máme napsat do společné konverzace každý jednu skladbu. Ráno jsem se rozhodl pro píseň Havana. Celý seznam stihneme pustit v kabině před zápasem.

Házenkáří míří na mistrovství do Chorvatska.
Na Euro se nepodívá Sobol a Šlachta. Češi vsadí na totální nasazení