Vůdkyni týmu nemrzí ani jasná čtvrtfinálová záležitost. „Samozřejmě jsme chtěly aspoň jeden duel urvat, ale Pražanky letos ještě neprohrály ani jedno střetnutí. Myslím si, že jim to vydrží i dál, pro mě jsou jasné favoritky na titul," předpovídá.

Nejblíž k výhře byly Brňanky v prvním utkání v Praze, které nakonec prohrály 2:6. „Trenéři vymysleli bezvadnou taktiku. Herbadent chvíli vůbec nevěděl, co má dělat. Pak si výhru sice pohlídal, ale zaskočily jsme je," povídá Svobodová. Sympatický výkon podal její tým i v posledním utkání v Brně při prohře 5:10. „Závěrečnou třetinu jsme ovládly 4:1 a splnily si tak aspoň dílčí cíl série," dodává.

Židenice obsadily po základní části páté místo, nejlepší umístění v historii. „Náš cíl zněl být do šestky. Splnily jsme ho, což je parádní," těší zkušenou florbalistku. Vedle historického postavení v tabulce se probojovaly i do semifinále Českého poháru. „To je také velký úspěch. Hrály jsme někdy i tři zápasy týdně a zvládly jsme to," dodává.

Hráčky dostanou asi čtrnáct dní volno, poté už odstartují přípravy na další sezonu, která začíná v půlce září. „Jsem už docela ráda, že končíme. Musím doléčit bolístky. Mám problémy s koleny, ke konci jsem myslela, že už se rozpadnu," usmívá se osmadvacetiletá Svobodová.