Ve finále motal hlavy brněnským hráčům z klubu Mission Roller hlavně americký inlinista ve službách hanáckého celku José Cadis. „Jde o rozdílového hokejistu, který hraje inline celý rok. Umí výborně reagovat na bruslích a klukům z Olomouce ukázal, kudy vede cesta," povídá Patrik Šebek, brněnský hráč, který se letošních bojů v play off nemohl kvůli nedostatku zápasů v základní části zúčastnit. Na Final Four jel své spoluhráče do Boskovic podpořit.

Hanácký celek získal první titul v historii, Brňané mají za poslední tři roky bilanci jedno zlato a dvě stříbra. „Férově musíme přiznat, že Olomouc byla lepší. Má ve svém středu i kluky, kteří hrají ve Španělsku nebo Francii. Jsou už delší dobu pospolu a primát se snažili získat několik sezon," podotýká zanedlouho šestadvacetiletý Brzobohatý, který v ledním hokeji obléká dres druholigové brněnské Techniky.

Nechybělo mnoho a Mission Roller se do Final Four vůbec nepodíval. Ve čtvrtfinále play off proti Černošicím měl velké štěstí. Za stavu 1:1 na zápasy se hrálo desetiminutové prodloužení a v něm hned v první minutě přišel kuriózní gól brněnského týmu. „Při střele jsem zlomil hokejku a puk po teči přeletěl překvapeného gólmana soupeře a zapadl do sítě. Štastná trefa," popisuje Brzobohatý rozhodující okamžik pro postup mezi nejlepší extraligovou čtyřku.

I v semifinále pak Jihomoravané vyřadili soupeře v nastaveném čase. Proti vítězi základní části z Berouna se sice ujali vedení 4:0, duel i tak dospěl stejně jako ve čtvrtfinále do prodloužení. Středočeši totiž po fantastickém obratu dovedli zápas k remíze 5:5. „V inline hokeji si nemůžete být ničím jistí. Hraje se hodně rychle a padá spousta branek," zmiňuje Brzobohatý kouzlo sportu, který řada hráčů provozuje jako přípravu na lední hokej.

V prodloužení opět v první minutě udeřili Brňané. Do finále je poslal Jan Dufek. „Měli jsme štěstí. Beroun na tom byl bruslařsky lépe a přehrával nás. Jenže nedal dost šancí a v prodloužení jsme rozhodli," líčí Brzobohatý.

Sezona Mission Roller BrnoBrněnští inline hokejisté obsadili v základní části extraligy páté místo. Ve čtvrtfinále play off proti Černošicím za stavu 1:1 na zápasy rozhodli o postupu až zlatým gólem v desetiminutovém prodloužení. Při Final Four v Boskovicích přehráli v semifinále 6:5 po prodloužení Beroun. Ve finále pak Brňané podlehli jasně 3:12 Olomouci, a obhájili tak loňské stříbro.