Dva roky a osm zápasů v play off v řadě stále stejný obrázek. Florbalisté itelligence Bulldogs Brno ve čtvrtfinálovém souboji s Vítkovicemi odcházejí ze hřiště poražení. Severomoravský komplex zatím trvá i v letošní extraligové sezoně, když Jihomoravané prohráli oba úvodní venkovní duely. V sobotu a v neděli proto hrají před vlastními fanoušky v sérii na čtyři vítězství minimálně o prodloužení letošní sezony.

Jak prolomit neúspěšnou sérii a předčit druhý tým základní části? Buldokům radí hráči mužstev, která letos Vítkovice dokázala porazit. Co povede k případnému brněnskému úspěchu?

ZAHODIT OSTYCH. I když Vítkovice posbíraly v základní části o propastných osmnáct bodů víc než Buldoci a skončily o sedm příček výš, důležité pro brněnské mužstvo bude, aby odhodilo ostych před favoritem série. „Nesmí se bát. Když totiž Vítkovice vycítí strach na hokejce, rychlým přístupem vás zatlačí a často donutí k chybě," varuje mladoboleslavský útočník Petr Salát.

Druhý tým tabulky se ve statistice držení míčku podobá fotbalové Barceloně většinu času jej má na hokejkách. „Proto Buldoci nesmí jen bránit a schovávat se, ale sami se také musí snažit vymýšlet a tvořit hru," dodává bývalý brněnský kapitán Michal Kotlas.

CHYTIT ZAČÁTEK. Severomoravané se v základní části pyšnili nejlepší obranou, která soupeřům dovolila v průměru jen necelé čtyři vstřelené branky za zápas. Ve dvou duelech play off po výsledcích 12:3 a 6:0 se ještě zlepšili. Důležité proto pro jihomoravské družstvo bude, aby si soupeře nenechalo utéct na větší rozdíl ve skóre. „Buldoci budou dohánět případné manko jen velice těžce. Když se Vítkovicím povede začátek nebo se výsledkově utrhnou, zápas si už pohlídají," tvrdí bývalý brněnský útočník Salát.

PŘITVRDIT. Kádr trojnásobného mistra nejvyšší domácí soutěže tvoří především věkově mladší a váhově lehčí hráči, než je extraligový průměr. „Nejedná se o žádné urostlé vazby, takže Brno musí přidat na tvrdosti," radí forvard středočeského klu­bu.

Hra do těla vítkovickým hráčům nevyhovuje. „Strašně rádi se mazlí s míčkem. Když jim důrazem hru znepříjemníte, přestane je florbal bavit, což povede k úspěchu," upozorňuje obránce Kotlas.

PŘEHRÁT JEDEN NA JEDNOHO. Vítkovické mužstvo praktikuje pro českou soutěž netradiční osobní obranu, se kterou se soupeři neumí příliš vyrovnávat. „Znamená to, že za zápas podstoupíte strašně moc sprinterských soubojů. Pokud ji chcete překonat, nesmíte se bát podstupovat souboje jeden na jednoho a být všude o krok dřív," vysvětluje Salát.

Jestli se to Buldokům povede, uvidí se v sobotu od osmi hodin večer a v neděli o tři hodiny dřív v hale ve Vodově ulici. „Předzápasový program druhého duelu nabídne i au-togramiádu motocyklového jezdce Karla Abrahama," uvedl prezident Bulldogs Brno Miroslav Mikšl.

PLAY OFF S ABRAHAMEM

BULLDOGS BRNO vs. VÍTKOVICE

3. zápas: sobota v 20.00

4. zápas: neděle v 17.00

Oba zápasy se hrají v nové městské hale míčových sportů v brněnské Vodově ulici.

Doprovodný program: Hodinu před zítřejším zápasem bude v hale rozdávat autogramy brněnský motocyklový jezdec a účastník nejprestižnější třídy mistrovství světa Karel Abraham.