Přerušit pravidlo této série a proměnit semifinálový mečbol se pokusí v sobotu od půl čtvrté odpoledne v domácí hale ve Vodově ulici. „Nervozita sice roli hraje, ale je stejná na obou stranách. V tuhle chvíli si myslím, že je pod tlakem Nymburk,“ hlásí královopolský trenér David Zdeněk.

A co tedy musí KP Brno doma změnit, aby po 24 letech opět postoupilo do finále Ženské basketbalové ligy? „Musíme hrát líp a vyvarovat se hluchých pasáží, abychom nedostali soupeře do zápasu. Potřebujeme co nejvíc eliminovat silné stránky Nymburka. To znamená hrát koncentrovaně a soupeře udržet co nejdál od koše,“ míní Zdeněk.

Oba týmy navazují v play-off na tradici ze základní části, kde se potkaly dvakrát a také se pokaždé radoval hostující celek. „Nechci to nijak zdůrazňovat, vůbec to není podstatné. Důležité je, že se hraje na tři vítězná utkání a postupu jsme nyní blíž my. Věřím, že tentokrát domácí utkání zvládneme,“ burcuje brněnský lodivod.

O finále v 15.30 
„Čas utkání jsme zvolili s ohledem na všesportovní příznivce, aby měli víc než hodinu času přesunout se do svých oblíbených míst ke sledování úvodního finálového souboje hokejové Komety. Hráčky i realizační tým si podporu plných tribun za letošní sezonu určitě zaslouží. Ve stávajících podmínkách může být případný postup do finále absolutní vrchol naší dlouhodobé snahy,“ řekl předseda KP Brno Richard Foltýn. 

Po středeční domácí prohře 84:87 má Nymburk k finále o krok dál. „Nejdůležitější, co si potřebujeme z minulého duelu vzít je, že už nesmíme dostat 87 bodů,“ ví nymburský trenér Daniel Kurucz.

Semifinále zatím nabízí strhující podívanou, v každém zápase se rozhodovalo až v závěru. „Čeká nás asi utkání roku, můžeme ohromně získat, ale také ztratit. Těžko říct, zda máme psychickou výhodu. Jde o play-off, které na každého působí trochu jinak,“ říká Zdeněk.

I tak se ale série zatím nese v duchu fair-play. V závěru minulého zápasu přiznala nymburská křídelnice Patricia Gallasová špatně posouzenou teč a následně Královo Pole odskočilo díky úspěšné trojce. „Čestnost a férovost je vždy na rozhodnutí hráčky. Už po utkání jsem její gesto ocenil. Ne všichni toto sdílejí, kouč Nymburka dal Paty pěknou sodu, ale každý smýšlí jinak,“ krčí rameny královopolský stratég.

Na snímku Pištěláková.
Cítím se líp než v sezoně, hlásí volejbalová univerzálka Pištěláková