V příštím roce se totiž klub z Králova Pole stěhuje do Hodonína. „V současné době nebudeme k tomuto tématu podávat žádné informace. Vše o nadcházející sezoně prozradíme v květnu na tiskové konferenci v Hodoníně," řekl prezident klubu Jiří Štěrba.

Vítězná série zápasů zaručila Tangu play off:
24. ledna: Slavia Praha – Tango Brno 1:5
31. ledna: Tango Brno – Rádio Krokodýl Brno 5:4
22. února: Helas Brno – Tango Brno 2:5
26. února: Tango Brno – Kladno 3:0

Tango opustil na konci loňského roku zkušený obránce Jan Havel, který zamířil do konkurenčního Rádia Krokodýl. Na hostování do Zruče nad Sázavou navíc odešel nejlepší střelec týmu a kapitán Michal Belej. „Po odchodu několika hráčů ze základní sestavy nastupovali do zápasů kluci, kteří před dvěma lety ani nebyli v týmu. I přestože se prohrávalo, hráči to nezabalili a vytvořili dobrou partu, za což jim chci poděkovat," sdělil šéf brněnského celku Štěrba.

S ním souhlasí také kapitán Dimostenis Chadzidis. „Mužstvo se hodně semklo. Udělali jsme vítěznou šňůru, která nás nakonec posunula do vyřazovacích bojů. I přestože to v daném momentě nebylo nic příjemného, nakonec se to ukázalo jako pozitivní," dodal Chadzidis.

Podle Štěrby mohl za zlepšené výkony týmu také nový způsob tréninku. „Určitě nám pomohlo to, že jsme v lednu začali spolupracovat s kondičním trenérem, který se zaměřil na specifika futsalu. Kluci si to pochvalovali a brzo to na nich začalo být vidět. Byli rychlejší a výbušnější," uvedl Štěrba.

V play off narazilo Tango na obhájce titulu z Chrudimi. „Škoda, že se nám je ani v jednom zápase nepodařilo více potrápit a zahrát si třeba ještě jeden zápas doma. Sérii ale hodnotím kladně. Myslím, že pro Chrudim to nebyla úplně jednoduchá série," řekl kapitán.

I přes jednoznačně prohrané čtvrtfinále vidí Chadzidis v utkáních s obhájcem titulu pozitiva. „Měli jsme hodně nezkušený tým. Přesto si nemyslím, že byli hráči přehraně nervózní. Po základní části jsme měli zápasy s Chrudimí spíš za odměnu," dodal.

DAVID VONDRA