Její Sokol má před sebou poslední duel základní části extraligy a stále ještě nemá jistotu postupu do play off. Na sedmém místě má stejně bodů jako osmý Liberec. Deváté Střešovice pak ztrácejí jeden bod a desátá Olomouc dva body.

Jak vidíte šance na postup do play off?

Myslím, že tabulka už zůstane neměnná a do vyřazovací části postoupíme. Ohrozit nás může podle mě jen Olomouc, která se v posledním klání utká s hratelnou Ostravou. Liberec totiž nastoupí v Praze proti prvnímu Chodovu a Střešovice ve Vítkovicích, kterým patří třetí příčka. Spoléhám na to, že se nezrodí žádné překvapivé výsledky.

Postup však máte ve vlastních rukou. Stačí zvítězit v sobotu v Praze proti Bohemians…

Určitě si chceme play off zajistit samy. Bohemka je v tabulce čtvrtá, ale jde o přijatelného soka. Poslední dva roky už nehraje tak jako dřív. Máme navíc motivaci odčinit domácí prohru 3:11 se stejným soupeřem.

Minulý rok jste po základní části skončily páté a pro play off si vás vybral silný Herbadent. Může to letos skončit stejně?

Pro nás už bude vítězství to, když do vyřazovací části postoupíme. Moc se nám letos oproti loňsku nedaří. Chtěly jsme atakovat vyšší příčky tabulky. Soupeře pro čtvrtfinále tedy vůbec neřešíme. Osobně si myslím, že narazíme právě buď na Herbadent, nebo Chodov. Oba jsou velmi silní a moc šancí bychom neměli.

Play off jste si mohly pojistit už v sobotu. Proti Vítkovicím jste padly 1:7, když vám nevyšla hlavně poslední třetina, kterou jste prohrály 0:5. Proč jste tak odpadly?

Vítkovice hrají o třídu výš než my. Bohužel jsme na ně nestačily v závěru fyzicky. Navíc jsme ve druhé části spálily několik šancí, jejichž proměnění nás mohlo přiblížit k výhře.

V lednu Židenice změnily po špatných výsledcích kouče. Jak se příchod Petry Prouzové projevil?

Myslím, že nám změna prospěla. S předešlým trenérem Hájkem už jsme byli delší dobu a asi jsme potřebovaly nový impulz. Ten nová trenérka přinesla a naše výkony se zvedly.

Co změnila?

Nejde o žádné zásadní věci. Nechtěla do hry nějak výrazně zasahovat v rozjeté sezoně. Šlo spíš o detaily, ale její příchod nás semkl.

Co vás na vaší letošní hře nejvíc trápí?

Hlavně bídná koncovka. Spalujeme obrovské množství šancí. I já jich spoustu neproměním. Jde o věc, která se blbě trénuje. Většinou je to v hlavách.

Čelo tabulky ovládá silné trio Chodov, Herbadent a Vítkovice. Jak letos vidíte rozpoložení sil?

Netroufám si říct, jak vše dopadne. Všechny tři týmy jsou vyrovnané. Osobně přeji úspěch nejvíc Vítkovicím, které jsou mi strašně sympatické.