Technika zvládla velký obrat

A nemusí to být zrovna ve slavné Major League. Stačilo být v sobotu na utkání české extraligy mezi brněnskou Technikou a Ostravou.

Na Kraví hoře sehrály oba týmy dva zápasy. První vyhráli hosté 3:1. Ve druhém vedli po dvou směnách už 13:1. Technika ale nakonec otočila na vítězných 18:17.

„Nevzdáváme se. Víme, že se hraje až do posledního autu a nekoukáme se na výsledek,“ libuje si kapitán Techniky Martin Střítecký. Jeho tým se v první zápase trápil. „Mohli jsme ho vyhrát, kdyby se nám povedly nějaké odpaly,“ zalitoval kapitán.

Do druhého pak vstoupil hodně mizerně. „Arrows výborně pálili a my jsme dělali chyby. Proto si udělali takový náskok,“ vysvětluje Střítecký.

Ze zdánlivě beznadějné situace se Technika dokázala dostat. Nepotřebovala k tomu nic zvláštního. Žádnou velký impulz. „šlo to postupně. Dotahovali jsme bod po bodu,“ líčí Střítecký.

V šesté směně pak přišla šňůra doběhů a zázračný obrat byl na dosah. „V osmé směně jsme udělali osmnáctý bod a dostali se do čela. Pak už jsme si to uhlídali,“ popisuje Střítecký.

Zvrat v utkání však nezávisel jen na vůli brněnského týmu. V sobotu odpoledne to byl už druhý zápas a Ostrava si ho pokazila sama. „Nemají tolik kvalitních nadhazovačů. Dělali spoustu chyb, vůbec se netrefovali, dávali nám mety zdarma. Tím nám obrat usnadnili,“ myslí si Střítecký.

Technika velký obrat předvedla už před týdnem, když porazila Blansko 17:7. „Taky si pamatuju zápas z univerzitního mistrovství světa, který jsme výrazně vedli a pak ho ztratili. Tenkrát se na tom hodně podepsali rozhodčí,“ uzavírá Střítecký.

Drakům nepomohl ani Grand Slam

Odpálit homerun, když jsou všechny mety obsazené. Jediným podařeným úderem pálky tak získat čtyři body. To je v baseballu největší frajeřina.

Říká se jí Grand Slam. V sobotu tento neobvyklý kousek předvedl Pavel Budský z brněnských AVG Draků.

Bohužel pro něj však až ke konci za stavu 0:5. Draci nakonec podlehli brněnskému rivalovi MZLU Express 4:5.

„Když se něco takového povede, tak je to sice na jedné straně příjemný pocit, ale na druhé jsme prohráli. Proto tento Grand Slam nic neznamená,“ posteskl si po zápase Budský.

Slova chvály pro něj našel i kouč Arnošt Nesňal, který jinak moc spokojený být nemohl. „Jsem rád, že tyto momenty přichází. Pavel je borec, který by měl takový výkon odvádět. Jsem rád, že se mu to povedlo,“ libuje si.

Draci ani přes porážku a odložená utkání nepřišli o první místo. To že je letos o neporazitelnost připravil právě Express není velké překvapení.

„MZLU se proti nám vždy podaří zahrát dobrý zápas. Tentokrát také hráli bez viditelné chyby. Výkon soupeře byl srovnatelný s loňským finále,“ poznamenal Nesňal

Nebýt Budského lahůdky, mohl nedělní zápas vyznít pro Draky hodně nelichotivě. Dlouho vyrovnané utkání načal prvním doběhem Australan Berg z Expressu až v šesté směně. Hned při dalším pobytu na pálce přidali zemědělci další čtyři body.

„Jsme rádi, že jsme soupeře porazili. Odpaly mi vyšly, nebál jsem se,“ prohlásil Martin Jelínek z Expressu, který zařídil dva doběhy.

Kouč Draků nebyl z první prohry vyloženě zklamaný. „Naši nadhazovači házeli míče příliš vysoko a soupeři se podařilo několik odpalů. Kdybychom v polovině zápasu proměnili šance, které jsme měli, tak by to vypadalo jinak. Ale takto se dá prohrávat, s výkonem jsem spokojen,“ myslí si Nesňal.