Jedním z nespokojených prodávajících je Petr Komínek, který pěstuje a prodává bylinky. „Se stánkem jsme se museli několikrát přesunout. Skončili jsme na nejhorším místě tržnice, lidé nás tu nenajdou,“ svěřil se. Upozornil přitom, že kvůli chybějícím bezpečnostním roletám se ze stánku přes noc ztrácí zboží. Jeho stánek byl původně v druhém patře, které je nyní téměř prázdné. Nyní prodává v patře prvním, ale pro zákazníky, kteří do tržnice vystoupají po eskalátoru, není vůbec vidět. 

Kvůli opakujícím se problémům se Komínek rozhodl vypovědět nájemní smlouvu. „Výpověď provozovatel nepřijal. Nevyděláváme prý kvůli neschopnosti prodavaček a stánek jsme podle něj stěhovali několikrát na vlastní žádost. To ale není pravda. Pokud se nedohodneme, budeme situaci řešit soudně,“ prohlásil.

Křižovatku s částí kruhového objezdu ve Sportovní ulici, kde se každé ráno tvoří kolona aut mířících do centra města, dostaví stavební firma na úplný kruhový objezd.
Po kruhovém objezdu ve Sportovní se řidiči projedou už v pátek

Odchod zvažuje také provozovatelka stánku Moravské uzeniny Hanušková. „Zákazníci nechodí a tržby nejdou jak bychom si představovali,“ uvedla Daniela Hanušková.

V současné době je v tržnici dvacítka stálých prodejců. Od otevření budovy v červenci ji opustili čtyři a další se chystají. „Ti, kteří ukončili provoz v tržnici, většinou odešli kvůli špatnému propočtu svých možností. Případně nedokázali sehnat dost zaměstnanců do svých prodejen,“ vysvětlil mluvčí tržnice Jan Šmikmátor.

Opakovanou stížností prodejců je například nedostatek zákazníků. O budově brněnské tržnice často ani neví. „Nelíbí se mi, jak je budova označená. Kdyby mě sem nevzala kamarádka, vůbec bych nevěděl, že tu něco takového stojí,“ komentoval třeba David Břoušek.

Navzdory problémům s odchody některých prodejců provozovatel představil další nové podniky, které Brňané v budově najdou. „V přízemí již od konce listopadu funguje bistro Coucou Pastrami & Sandwiches, dále také Jean Paul’s Bistro a třetím novým prodejcem je Cupcakekárna.“ uvedl Šmikmátor.

Ilustrační foto.
Nové dálnice? Soud jim dal zelenou zamítnutím žaloby