Lucky Bastard nabídne fanouškům vaření piva prostory i techniku. „Využijí naši technologii, ale uvaří dle své receptury," vysvětlil tamní sládek Jan Grmela. S vlastním pivem mohou lidé začít, jakmile pivovar dokončí čtyřtýdenní testovací provoz nové varny.

Testovaná varna umožní také rozšířit výrobu. „Dosud jsme měli kapacitu asi sedm set hektolitrů piva ročně, příští rok uvažujeme o patnácti stech," dodal sládek. Uvařit mohou ale až pět tisíc hektolitrů za rok.

5000 hektolitrů je nový maximální limit roční produkce piva v pivovaru Lucky Bastard. Zatím ji využijí jen ze třetiny.

Nejméně šest druhů piv ochutnají milovníci zlatavého moku v brněnském minipivovaru Magistr. Nový majitel podnik opravuje a chystá se zlepšit také jeho pověst. Rekonstrukci plánuje skončit do poloviny listopadu, kdy chce provoz otevřít.

Nový vlastník dostavuje pivovar také ve Valticích na Břeclavsku a má zkušenosti s gastronomií. „Než jsme to převzali, nabízel pivovar tři druhy piva. Nyní chceme nabízet minimálně šest druhů včetně černého a pšeničného," zmínil majitel Petr Sekanina. Podnik chystá i nealkoholickou limonádu z pivní mladiny.