V budoucnu přibude i vlastní pivovar. „Rozvolnění po odeznění pandemie nám umožnilo nastartovat zatím jen část toho, co jsme plánovali," řekl jednatel pivovarského domu Marek Tichý.

Pivovarský dům Poupě otevírá v místech někdejší varny bývalého městského pivovaru. „Jde o koncept bistra. Zákazník si vybere v kuchyni jídlo a společně s pivem zaplatí u kasy. Obsluha bude v hospodě jen ve špičce, aby ulevila zájmu," nastínil provozní restaurace Lukáš Kvarda.

Pivo tam zatím budou čepovat ze sesterského pivovaru v Dalešicích. „V letních měsících začneme vařit vlastní svrchně kvašené, které dělával ve stejných místech i Poupě. Nechceme ale nic uspěchat," podotkl Tichý. Přes léto chce podnik prodávat půllitr za devětatřicet korun.

Na historii místa navazuje interiér restauraces historickým strojním vybavením. Na dvoře podniku bude socha slavného sládka Poupěte.

Původní areál městského pivovaru byl rozsáhlejší. Zaujímal několik parcel vymezených dněšními ulicemi Dominikánská, Starobrněnská a Šilingrovým náměstím.

Fungoval od středověku do poloviny devatenáctého století.