O logo soutěžili výrobci v devíti kategoriích. „Nejsilnější zastoupení měly kategorie pekařské a masné výrobky," informoval Musil.

Například v kategorii pekařské výrobky vybrala porota Kloboucký rohlík od Pekařství Křižák. Mezi mléčnými výrobky zvítězilo Horácké máslo Mlékárny Olešnice. a z cukrářských výrobků zase uspěla Hoblinka Václava Labského.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky.

Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku.

Kategorie/ oceněný výrobek

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas/ Hadačova nožka od firmy Hadač a Zapletal

Masné výrobky trvanlivé/ Rostěnický Divočák od firmy Rostěnice

Sýry včetně tvarohu/ Kozí tvarohové žervé Sedlák od Evy Sedlákové

Mléčné výrobky ostatní/ Horácké máslo od Mlékárny Olešnice

Pekařské výrobky včetně těstovin/ Kloboucký rohlík z Pekařství Křižák

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek/ Hoblinka od Václava Labského

Alkoholické a nealkoholické nápoje/ Višňové od Vinařství Chateau Lednice

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě/ Horňácké patizonky z Horňácké farmy

Ostatní/ Pstruh duhový – uzený od S.M.K.