VIDEOSOUHRN SPUSTÍTE ZDE:

Zdroj: Redakce

Poslední samec nosorožce bílého na světě je po smrti. Nosorožec Súdán sice díky pracovníkům královédvorské zoologické zahrady unikl pytlákům a zplodil dceru, smutný osud celého živočišného druhu však nezvrátil. Teoreticky může mít potomky ještě po smrti, pokud se sejdou miliony dolarů, špičková věda a štěstí.

Několik set lidí však na do centra Prachatic přijelo vyjádřit podporu jinému zvířeti. Kauza týraného štěněte Marleyho vyvolala emoce u mnoha pejskařů v celé zemi.

Videosouhrn 18. března 2018
Příjezd Rudé svině, pálení Morany a otevírání Odry v psím počasí: videa víkendu

Zbavit se symbolu smrti a zimy tradičním způsobem se rozhodly lanžhotské děti. Figurína Morany skončila za zpěvu svatojiřské písně v říčce Kyjovce.

Skon čekal i bývalý teplický hotel Imperátor. Budova, kde sídlila také škola, kino či kavárna, sloužila v posledních letech už jen jako útočiště bezdomovců a narkomanů.

V Brně se pokusil opilý zloděj zaskočit strážníky. Když po něm chtěli doklady, žádal po nich, aby se též legitimovali. A kriminálník se postaral o rozruch také na Valašsku. Ještě s jednou rukou policisty uvnitř vozu se šestačtyřicetiletý recidivista v kradené fabii prudce rozjel. Zběsilou honičku ukončila až havárie.

Videosouhrn 19. března 2018
Požár na dálnici, noc hrůzy v průsmyku a zmrzlí lyžníci: zhlédněte videa dne