Barossa se podle něj od zbytku Austrálie liší svou historií. „V devatenáctém století ji osídlovali Němci,“ zmiňuje.

Jeho rodina v osmdesátých letech převzala téměř stoleté vinice. „První vína pod značkou Elderton jsme uvedli v roce 1982. Jsme rodinným podnikem, firmu vedu společně s bratrem,“ vypráví.

Vína firmy získávají prestižní ocenění v soutěžích po celém světě, ikonickým vínem společnosti je červený Comand Shiraz. „V oblasti Barossa máme středomořské klima, podobné toskánskému, a právě klimatické podmínky nám umožňují vyrábět krásná vyvážená vína s výrazným ovocným projevem,“ tvrdí.

I když se společnost zaměřuje na červená vína, nabízí i bílé odrůdy. „V Austrálii v poslední době stoupá obliba ryzlinků. Nejsou drahé, dají se dobře kombinovat k jídlu, jsou teď zkrátka sexy,“ říká.

On sám má kromě vína rád také šampaňské. Při pobytu v Brně už ochutnal i několik jihomoravských vín. „Ta, co jsem pil, byla velmi kvalitní, což neodpovídalo ceně, která byla vzhledem ke kvalitě nízká,“ podotkl.

Jeho vinařství Elderton vyváží vína asi do třiceti zemí po celém světě. V Brně je lidé nově a exkluzivně seženou v degustační enotéce Vindom.