„Covidová doba přinesla i nám spoustu starostí. Přesto jsme rádi, že můžeme restauraci otevřít alespoň pro očkované návštěvníky a v omezeném režimu,“ uvedl provozní restaurace Martin Čech.

Náklady na rekonstrukci, do níž se pustila skupina podnikatelů spojená s pivovarem Dalešice, vyšla na sedm milionů korun. „Oprava byla podstatně delší, než jsme předpokládali. Dokončení odsunula jak covidová krize, tak rekonstrukce Solniční ulice, která skončila na podzim,“ sdělil Čech.

Podle ekonoma Petra Pelce představuje otevření podobného podniku v současné době riziko. „Rozjíždět nyní byznys, pokud se nejedná o online obchod nebo dodávání potravin do domu, je ale rizikové v podstatě vždy,“ reagoval.

Restaurace v centru Brna mu ale pořád smysl dává. „Pokud nebude další totální lockdown a lidé budou pracovat z domu,“ upozornil Pelc.

Jen pozvolna se v Brně rozjíždí i Pivovarský dům Poupě. „Stále tam nevaří vlastní pivo, jak plánovali,“ zmínil expert na minipivovary Filip Vrána.