„Jednání nařídil na šestého září. Potom zváží připomínky lidí i dotčených organizací a rozhodne se, zda připravovanou stavbu posvětí, nebo ne," sdělil kníničský starosta Martin Žák.

Pokud se úřad vypořádá se všemi námitkami, mohla by společnost získat stavební povolení ještě letos. „Vlek chceme zprovoznit na začátku příští sezony. Ale projednávání se ještě může protáhnout," uvedl Tomáš Jenček z ateliéru Monoblok, který projekt mola a dráhy se zázemím pro vodní lyžování vypracoval.

S vlekem už dříve souhlasili správce přehrady společnost Povodí Moravy i hygienici. Těm se prvně nelíbilo, že původní projekt omezil takzvané koupací oblasti u přehrady. Investor jej proto nechal přepracovat.

Areál má vyrůst v severozápadní části pláže u Sokolského koupaliště. „Tvoří jej necelých sedm set metrů dlouhý okruh s pětiúhelníkovým půdorysem a startovací molo se kterým sousedí provozní budova," vysvětlil Jenček.

Stavba vadí sportovním klubům na přehradě. „Pokud zastaví část hladiny, omezí nás tím. Také se bojím, co se s areálem stane, pokud provozovatel zkrachuje," řekl například předseda tělovýchovné jednoty Lodní sporty Brno Ivo Štorek.