Sehnat práci s ekonomickým vzděláním není snadné. To ale platí o všech oborech, shodují se odborníci. „Domnívám se, že problém chybějící praxe platí napříč všemi obory, a proto univerzální odpověď neexistuje. Jsou ovšem společnosti, které před praxí dávají přednost jiným ukazatelům jako je pracovitost, soudnost, chuť na sobě pracovat a učit se novým věcem a hlavně umění plnit úkoly," vypočítává Hrabě.

Podle Válka je zkušenost nezbytná. „Firmy hledají hlavně kvalifikované absolventy s dostatkem praxe a jazykových znalostí. Někdy záleží i na štěstí, ambicích a chuti pracovat. To je mnohdy více než kvalifikovaný absolvent," říká.

Podle Hraběte výrazně pomůže k získání práce po studiu, když bude student pracovat brigádně jako ekonom nebo na obdobné pozici. „Může se totiž stát, že si vás společnost už nechá a nabídne vám plný úvazek hned po škole," říká Hrabě.

Tomšovská s ním souhlasí. „Nikdo nečeká na vystudované teoretiky, ale chce lidi, kteří mají alespoň základní povědomí jak fungují firmy, i když je to je z recepce či asistentské pozice," sděluje.

Také podle Válka je nejlepší pracovat už při studiu. „Většina firem si již aktivně vyhledává studenty už během jejich studia, mohou si je vychovat a po ukončení studií jejich úvazek nechat přejít na plný. Obecně praxe ať už jakákoliv ku škodě určitě nebude," přemýšlí.

V případě, že zaměstnanec cítí, že je nedoceněný, má si podle Hraběte domluvit s šéfem schůzku. „Nechodit kolem horké kaše, nedávat to jako závěr jednání na témata s tímto nesouvisející a přímo si požádat a vysvětlit proč, na odvedené práci, své přidané hodnotě, oboru a zvyklostem u konkurence," domnívá se.

Tomšovská doplňuje, že je důležité připravit si argumenty, v čem jsem pro firmu přínosem.

Hrabě rozhodně nedoporučuje použít termín „pokud mi nepřidáte, odcházím". „Je to vabank. Když řekně šéf tak odejdi, není jak se vrátit zpět," vyzdvihuje. Tomšovská to také nedoporučuje a raději radí zdůvodnit, proč by měl šéf přidat.

Hrozbami se úspěchu nedočkáte, na to upozorňuje Válek. „Větší přínos je připomenutí dosavadních úspěchů, plánů do budoucna a zkonstatování toho, že vás práce baví," vysvětluje.