Muž, v jehož bytě požár vznikl, je v kritickém stavu v nemocnici. „V bytě žil sám, pomocí výškové techniky jsme ho dopravili dolů a pomocí nosítek jsme ho přepravili do sanitky, která ho převezla do vrtulníku,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Zdravotní záchranáři měli na místě celkem čtyři jednotky. „Senior utrpěl těžké popáleniny a nadýchal se zplodin. Došlo u něj k zástavě srdce, provedli jsme úspěšnou resuscitaci. S řízenou ventilací a intubací jsme ho v kritickém stavu přepravili vrtulníkem do popáleninového centra v brněnských Bohunicích,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Mladý muž měl platit cizí kartou. Hodonínští policisté zveřejnili fotografie s jeho podobou.
Muž měl v Hodoníně platit cizí kartou, poznáte ho na fotkách?

Požár se rozhořel v koupelně třípokojového bytu v šestém nadzemním podlaží. „Chodby byly zakouřené, evakuace obyvatel domu byla nutná. Během zásahu byl odpojen plyn a elektrická energie. Na místě nyní pracuje vyšetřovatel,“ dodal Příkaský.

Kolem půl deváté ráno se obyvatelé domu mohli vrátit do svých domovů. Energetické sítě byly obnoveny. „Odpojené jsou jen v bytě, v němž požár vznikl. Nyní zjišťujeme příčinu požáru,“ upřesnil mluvčí hasičů Petr Příkaský s tím, že předběžnou škodu odhadují experti na zhruba jeden milion korun.