Hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Zasahovalo devět jednotek, které na hašení nasadily pět vodních proudů i speciální techniku. O zásahu informovalo operační středisko také energetiky, protože hořící kamion stál přímo pod elektrickým vedením.

Dálnice byla mezi 178 a 180 kilometrem uzavřená více než sedm hodin. „Jednotky použily k likvidaci požáru hasicí hřeby a vysokotlaké zařízení Cobra. K vyprázdnění nákladu z návěsu si nechal velitel zásahu povolat na místo nakladač. Současně s vyklízením návěsu odčerpali hasiči naftu z nádrže kamionu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že zahraniční řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Riskující turisty policisté z dálnice vykázali.
VIDEO: Cizinci pochodovali po dálnici. V odstavném pruhu měli namířeno do Brna

Příčina požáru je v šetření. Škoda podle Mikošky přesáhne milion korun. Policisté ve zmíněném úseku dálnice ve směru na Brno odkláněli dopravu přes Ostrovačice a na Kývalce je vraceli zpět na dálnici, na místě se tvořily kolony. „Lepší bylo sjet z dálnice už dříve kolem 168 kilometru u Devíti křížů a po silnici číslo II/602 pokračovat přes Domašov. Dálnice byla opět průjezdná ve dvě odpoledne, ale kolona ve směru na Brno se rozjížděla pomalu a ještě hodně dlouho,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

Zdroj: Se souhlasem HZS JMK