Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. O lačnosti plamenů, které se vymkly kontrole, se přesvědčila v úterý po poledni žena z Židlochovic. Při neodborném zacházení s ohněm totiž založila požár. Před plameny stačila z třípokojového bytu utéct i s dítětem v náručí.

„Na místě neštěstí zasahovaly profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích a Pohořelicích a dobrovolná jednotka z Židlochovic. Oheň vypukl v obývacím pokoji třípokojového bytu v prvním patře nového třípatrového domu. Mladá žena s dítětem, která byla uvnitř bytu, stihla před plameny utéci na chodbu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Požár se rozšířil na téměř celý pokoj a kouř otevřenými dveřmi pronikl na chodbu a schodiště domu. Hasiči po vypnutí elektrického proudu oheň uhasili. Protože z bytu hasiči vynášeli a dohašovali ohořelé zařízení, likvidaci požáru ukončili krátce před druhou odpoledne. Byt i zakouřené společné prostory domu pak hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. „Příčina vzniku požáru je v šetření, dosud zjištěné poznatky nasvědčují, že požár vypukl zřejmě nedbalostí při manipulaci s otevřeným ohněm. Celkovou škodu na zařízení a stavební části bytu vyšetřovatel předběžně odhadl na čtyři sta tisíc korun,“ dodal Haid.