Kompletně zničil zděnou stodolu o rozměrech dvacetkrát osm metrů včetně uskladněných balíků slámy a stavebního materiálu, kombajnu a auta.

Hlášení o ohni hasiči dostali asi půl hodiny před půlnocí. V té době už byla celá stodola v plamenech. „Propadala se střešní konstrukce a hrozilo rozšíření ohně do okolí, takže velitel zásahu požádal operační středisko o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu,“ popsal okolnosti požáru mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči museli kvůli hustému dýmu a zplodinám hoření zasahovat v dýchacích přístrojích. Oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu asi čtvrt hodiny po půlnoci. Komplikovaný zásah ale ukončili až před devátou hodinou ráno. Pod propadlou střechou a stropem stodoly totiž hořela sláma, ale také kombajn, staré auto a řada dalších věcí. Hasiči museli ohořelý materiál vynášet ven a do rána rozebírali zbytky střešních konstrukcí.

Obyvatele obce kouř ani plameny neohrozily. Stodolu ale požár prakticky zničil, zbyly z ní jen obvodové zdi. A hasičům se pravděpodobně podařilo zabránit daleko větším škodám. Hrozilo totiž, že oheň přeskočí na další hospodářská stavení a také na sousední stodolu. V té přitom byly uskladněné hořlavé kapaliny. „Příčinu vzniku požáru teď zjišťují naší vyšetřovatelé ve spolupráci s policisty. Celkovou škodu podle předběžného odhadu vyčíslili na 290 tisíc korun,“ poznamenal Haid.