Odklizení zbytků popelnice zajišťovala brněnská svozová společnost Sako. „Musíme jednat s policií, hasiči, příslušnými odbory magistrátu a městské části. Potom vyčíslujeme škody pojišťovně a samozřejmě co nejrychleji poškozenou oblast uklízíme a obnovuje v ní sběr tříděného odpadu, což v konečném součtu zdražuje celkové náklady za svoz odpadu ve městě,“ vyjmenovala vedoucí svozu odpadu Sako Brno Romana Ondrášková.

Ilustrační foto
Mrtvá žena na podlaze v brněnském bytě: krajana ze záchytky obvinili z vraždy

Od začátku roku je to už druhá poničená popelnice v Brně. Sečtené škody šplhají až do deseti tisíců korun. Jeden plastový kontejner stojí více než osm tisíc korun. Cenu tvoří recyklace poškozené popelnice a nákup její náhrady. Pod shořelou nádobou bývá spečený asfalt. Poškozené bývají i další kontejnery ve stanovišti, včetně sběru textilu. Škody jsou podle magistrátu viditelné také u dřevin v okolí požáru a blízko zaparkovaná vozidla.

Kačírek také poznamenal, že svozová společnost řeší obdobné škody často. „Loni v centru Brna hořelo asi třicet kontejnerů. Jiné byly poškozeny nebo zcizeny. Letos jsem se v našich záznamech dočetl, že už v prvních lednových dnech hořely kontejnery na odpad také v Teplicích a Ostravě,“ dodal mluvčí.