Stodola je součástí zástavby v obci, široká asi patnáct metrů. Hasiči proto museli zabránit šíření požáru na okolní budovy. „Při zásahu se lehce poranil jeden z dobrovolných hasičů," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Při příjezdu hasičů bylo hospodářské stavení v řadové zástavbě za rodinným domem celé v plamenech. "Uvnitř byla sláma a dílenské vybavení. Při průzkumu jsme nalezli celkem sedm tlakových lahví s propan-butanem, oxidem uhličitým, kyslíkem a acetylenem," vyjmenovala Pražáková.

Hasiči láhve vynesli mimo objekt a kvůli hrozícímu výbuchu je ochlazovali. Acetylenovou láhev podle Pražákové ochladili v nedalekém korytu řeky Jihlavy.

Na místo přijela i speciální jednotka na záchranu zvířat. "V bezprostřední blízkosti stodoly se pohybovalo 22 prasat. Převedli jsme je do bezpečí a zajistili jejich provizorní ohrazení. Jednotkám se podařilo zabránit rozšíření požáru na přilehlé objekty," dodala Pražáková.

Stodola o velikosti 13 na 13 metrů byla ale zcela zničená. Jako příčinu požáru stanovil vyšetřovatel technickou závadu na elektroinstalaci.