Hlášení o požáru přijali hasiči o půl čtvrté ráno. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Bučovic a Slavkova u Brna a také dobrovolní hasiči z Nesovic. „Hasiči rozebrali stropní konstrukci a termokamerou našli ohnisko požáru," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Oheň dostali pod kontrolu v pět hodin ráno. „Příčinu vyšetřujeme," uvedl Příkaský. Večer předtím byli v budově lidé a topili v krbu. Jednou z variant je, že se od horkého komína vznítila elektroinstalace. Škoda na dřevěné budově je čtvrt milionu korun.

Další požár zablokoval v neděli odpoledne dálnici D2 u Rakvic na Břeclavsku. Na silnici začal o půl třetí hořet karavan. „Byly v něm dvě desetikilové propanbutanové láhve," informoval Příkaský. Z jedné unikl plyn, ale nevybuchl. Směr na Břeclav byl několik hodin uzavřený. Příčina požáru zatím není známá.

Hasiči v sobotu před sedmou hodinou večer vyjížděli do supermarketu Albert v Masarově ulici v brněnské Líšni. „Ve stropním podhledu zahořela elektroinstalace," sdělil mluvčí hasičů. Škoda na kabeláži je zhruba deset tisíc korun.

Ani při jednom z požárů nebyl nikdy zraněný.

V Nevojicích na Vyškovsku o víkendu vzplála kuchyň v dětském táboře.