Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Mikošky bylo potřeba vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. „Hořet začalo v osmém patře panelového domu v brněnské Svážné ulici," popsal Mikoška. Jako zdroj požáru hasiči označili jeden z bytů. Konkrétní informace o tom, co požár způsobilo, ale zatím nemají.

Kvůli ohni hasiči přistavili do ulice evakuační autobus. „Lidé, kteří museli opustit své domovy, tam našli dočasné útočiště a pitnou vodu," popsal Mikoška. Podle něj se při požáru zranilo šest lidí, z čehož čtyři byly děti. Jaký je jejich stav, není jasné. Mluvčí Záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová ve čtvrtek večer nezvedala telefon.

Dagmar Ticháčková, která bydlí ve vedlejším domě, viděla, jak záchranáři z domu vynášejí zraněné. „Nejprve dostali ven nějakého chlapce, potom starší ženu," popsala Ticháčková. Podle ní hasiči okamžitě po tom, co se dostali do domu, začali otevírat okna a větrat hustý dým.

Ačkoliv požár způsobil podle předběžných odhadů půlmilionovou škodu, někteří lidé z nižších pater domu o něm vůbec nevěděli. „Neměl jsem nejmenší tušení, že se něco děje. Poznal jsem to až ve chvíli, kdy před domem začala stavět hasičská auta," řekl muž, který si nepřál uvést své jméno.

Už kolem osmé hodiny večer byl požár uhašený a lidé se mohli vrátit zpátky do svých bytů.

Redaktorům Brněnského deníku Rovnost se podařilo zjistit, že všechny čtyři děti skončily v brněnské dětské nemocnici. "Všechny jsou v pořádku a v pátek je lékaři pustili domů," sdělila mluvčí Anna Mrázová.