Z obchodu muselo odejít i pětadvacet zaměstnanců. „Spustil se alarm a museli jsme jít pryč. Žádný oheň jsem neviděl, jen tady venku je cítit kouř," řekl externí zaměstnanec, který si nepřál uvést jméno. Společně s dalšími kolegy postával u zadního vchodu do areálu. „Už tady čekáme pětačtyřicet minut. Naštěstí nefouká vítr tolik jako v minulých dnech," podotkl další evakuovaný.

Chodbu kolem obchodu hlídali pracovníci bezpečnostní služby. „Dcery si přestavují pokoj a vyhlédly si do něj nějaké věci. Dnes jsme je chtěly nakoupit," uvedla zákaznice Marie Černá. Ochranka ji dál nepustila. „Muž nám ale vůbec neřekl, proč tam nesmíme," postěžovala si Černá.

K ohni vyjíždělo šest jednotek hasičů. „Šlo pouze o malý lokální požár," sdělil vedoucí prodejny, který nechtěl uvést jméno.

Nikdo z lidí nebyl zraněn, kouř ani oheň se do prodejních prostor nedostal. Požárníci rozebrali na střeše izolaci a oheň uhasili. „Už jen termokamerou kontrolujeme, jestli někde nejsou skrytá ohniska," uvedl pomocník velitele zásahu Bronislav Kocman. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Haida je škoda dvě stě tisíc.