Jestli chcete nepříliš dobrý stav svých nohou napravit, naložte si je do lavoru s vlažnou vodou, solí a kapkou esenciálního oleje. Přidat můžete třeba rozmarýnovou esenci, která zlepší prokrvení, má antibakteriální účinky a funguje i proti plísni, které se během zimy v uzavřených botách daří. K posílení cévního systému přispějte střídáním teplé a studené vody podle vzoru Kneippových lázní.

Nechci působit vyzývavě. Můj šatník je různorodý, říká Erika Stárková
Herečka Erika Stárková: Lidé moc neznají moji druhou, odvrácenou stranu

Titulní strana magazínu ŽenyZdroj: deníkDopřejte jim masku

Korejské látkové masky na obličej už asi znáte, ale co takhle vyzkoušet něco podobného v péči o nohy? Jsou napuštěné přírodními látkami a odstraňují suchou kůži i kuří oka. Masku upevníte okolo kotníků s pomocí přiložených pásků a necháte ji, třeba při filmu nebo seriálu, působit 90 minut. Stará zrohovatělá a nevzhledná kůže díky ní zmizí a vaše chodidla se vyloupnou v miminkovské kvalitě.

Zvykněte si alespoň obden nohy promazávat krémem, speciálně určeným na vaše konkrétní problémy. Například u pacientů s lupénkou, cukrovkou a velmi suchou kůží je potřeba posilovat lipidovou (tukovou) bariéru pokožky. Výborně pomáhají krémy s urea a zvlhčujícími ceramidy.

Celý článek čtěte v magazínu Ženy, který je součástí regionálních Deníků a nyní vychází ve středu.

Herečka Vlastina Kounická Svátková.
Herečka Vlastina Kounická Svátková: Učím se neprosit o lásku

Dále v magazínu Ženy najdete:

- Legenda: Umění klobouků
- Tvoříme: Jarní květinové aranžmá
- Soutěž: Vyhrajte Remosku

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.