Podle čínského horoskopu přijde rok krysy. V roce krysy je prý všechno možné a všechno dovolené. Ostatně už nějaký ten pátek nám vládne postmoderna, kde je také možné všechno, takže už jsme na ten chaotický životní mix zvyklí.

Podle numerologů je nový rok rokem dvojky a osmičky. Dvojka vypovídá o potřebě být s druhými lidmi, osmička věští rychlé změny. Sečteme-li dvojku a osmičku, vyjde desítka. V tarotu desítce odpovídá karta Štěstí. Vládne jí Jupiter, symbol nového začátku, průlomu a nečekaného štěstí.

Zní to dobře. Rok 2008, zdá se, bude šťastným novým začátkem. I přesto, že domácnosti i český stát se neustále zadlužují. I přesto, že se planeta otepluje a přírodní zdroje jsou čím dál tím vyčerpanější. I přesto, že vyčerpanější jsou i lidé v civilizovaném světě, protože jim vládne stres. I přesto, že od Nového roku budeme platit za všechno víc než v tom starém roce. I přesto, že se tak měřítkem spokojenosti stane cifra na výplatní pásce.

Nechme klidně vládnout Jupiter, kartu Štěstí nebo i ty krysy. Nechme všechno špatné v těch pár dnech starého roku. A když to nevyjde, pozveme si před silvestrem 2008 Krysaře s dlouhou flétnou a začneme nanovo v roce 2009.