To musel pracovat hodně tvrdě. Možná podobně tvrdě, jako všichni ti, co včera ve sněmovně vetovali debatu o Čunkově majetku, kterou požadovala opozice. Podobně pracovití jsou i všichni Čunkovi spolustraníci, kteří stojí za svým předsedou. Buďto se ho bojí nebo také nemají čisté svědomí a říkají si, že příště by mohly jít soudy po nich a dopředu se jistí.

Ostatně poctivá a tvrdá práce se od křesťanských demokratů dá čekat. A ze lhaní či obohacování se je přece nikdo nemůže obvinit, neboť žijí v souladu s deseti přikázáními. A jedno praví: nepokradeš!

Jestli předseda Ćunek pokradl nebo nepokradl asi zjistíme až na onom světě, kde předstoupí před boží soud. Soudy světské, bohužel, Čunka neodsoudí. Jak ukázala při minulém prošetřování jeho majetkových nesrovnalostí nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká, lidské soudy nemají dost odvahy na to sejmout předsedu této parlamentní strany. Politická objednávka totiž s odvahou nepočítá. Chyba ale není jen u lidovců, či na straně Vesecké.

Jak je možné, že zelení i občanští demokraté dál sedí ve vládě s někým, kdo je soustavně prověřován kvůli machinacím s penězi? Právě kvůli té vládě. Ona by se jim ta křehká koalice rozpadla. O vládnutí jde totiž až v první řadě. Ne o potrestání viníků. To bude muset obstarat ten boží soud. Boží mlýny naštěstí melou i křesťany a demokraty.