Tak by se dal shrnout názor člena jejich dozorčí rady a náměstka ministra dopravy Vojtěcha Kocourka ohledně nejasností kolem pronájmu hlavního nádraží v Brně.Takže vše zlé se v dobré obrátilo. Tiskové oddělení drah se propříště polepší a centrum Brna díky nadnárodní společnosti a konzultacím s magistrátem rozkvete.

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Otazníky a podezření totiž zůstávají. Nebýt pátrání brněnského Deníku Rovnost, finanční hráč AXA by zůstával dál v anonymitě. Mluvčí drah se vůbec neobtěžovali vysvětlit, kdo za kontraktem stojí. Jen jako mantru omílali, že vše je v pořádku. Když jede pendolinem kdejaká hvězda, je to na rozsáhlé tiskové zprávy. Když je v podezření jeden z nejdůležitějších obchodů pro Brno, dráhy jen mlží.

Proč asi? No za to přece může špatná komunikace. Všechno kromě ní je bezvadné. Na tuto argumentaci přistoupil už i brněnský primátor Roman Onderka, který je mimochodem stínovým ministrem dopravy. Je to smutné. Mají být nepochopitelné tajnosti při kšeftech státních firem normou, i pokud sociální demokracie vyhraje v parlamentních volbách? A budou pak manažeři ze skvěle placených postů přesedlávat do chudobnějších státních firem poté, co od nich získali podíl na klíčové zakázce?